| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Adresa: Schallmooser Hauptstrasse 99
5020 SALCBURG, AUSTRIJA

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

Ponedeljak - petak: 8:00 – 13:00 časova

Praznici

ODGOVORI NA NAJČEŠĆA PITANJA

FORMULARI

Telefon: + 43662 / 845-254 Lokacija/Mapa
Faks:     + 43662 / 845-25-44 Konzularna nadležnost

Е-mail: genconsulate.salzburg@mfa.rs

Počasni konzuli

Veb sajt: http://www.salzburg.mfa.gov.rs                     

RAIFFEISENVERBAND SALZBURG

IBAN: AT20 3500 0000 0215 9366Obaveštavamo da Generalni konzulat Republike Srbije u Salcburgu, zbog praznika, neće raditi sa strankama

01. i 11. novembra 2022. godine.


OBAVEŠTENJE O RADU SA STRANKAMA

Obaveštavamo da je boravak u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Salcburgu prilagođen važećim merama zdravstvene zaštite. Obavezno je nošenje zaštitnih maski i držanje propisanog odstojanja od jednog metra unutar čekaonice (zaštitne maske morate doneti sa sobom). U prostorijama Konzulata istovremeno može da boravi najviše šest stranaka.

U prostorije Konzulata može da uđe samo lice, koje treba da obavi konzularnu radnju. Pratnja je izuzetno moguća i dozvoljena maloletnoj deci, licima lišenim poslovne sposobnosti, kao i invalidima, koji se ne mogu kretati bez pratnje.

OBAVEZNO JE ZAKAZIVANJE TERMINA ZA PASOŠ. Zakazivanje termina za pasoše se vrši radnim danima od 8 do 13 časova na telefon 0662 / 845-254.

Lica koja nemaju zakazan termin, neće biti u mogućnosti da uđu u prostorije Konzulata, osim u izuzetnim slučajevima, koji moraju biti dokumentovani.

Mere ostaju na snazi do daljeg i biće izmenjene u zavisnosti od zdravstvenih okolnosti, odnosno važećih propisa.

Generalni konzulat Republike Srbije u Salcburgu moli sve građane da poštuju kodeks oblačenja u državnim ustanovama Republike Srbije. Ulazak u Generalni konzulat nije dozvoljen osobama u šorcu, bermudama, suknjama/haljinama iznad kolena, majicama na bretele, papučama, sandalama...

Hvala na razumevanju.

REŽIM PUTOVANJA DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE

REŽIM ULASKA DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU AUSTRIJU U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

 

 

 


Generalni konzulat Republike Srbije u Salcburgu ulaže maksimalne napore da odgovori na veliki broj telefonskih poziva. Napominjemo da je usled pandemije izazvane virusom COVID-19 značajno uvećan broj stranaka. Usled navedenog i ograničenog broja konzularnih radnika, molimo sve stranke za razumevanje.


 


 
PRAZNIK

OBAVEŠTAVAMO DA GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE SRBIJE U SALCBURGU, ZBOG PRAZNIKA, NEĆE RADITI SA STRANKAMA 15. AVGUSTA 2022. GODINE


 
 
JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PREDLOGA ZA DODELU NACIONALNIH PRIZNANJA ZA IZUZETAN DOPRINOS, REZULTATE I ZASLUGE U OBLASTI OSTVARIVANJA SARADNJE I JAČANJA VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE, KAO I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU

16.11.2022.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić doneo je odluku o raspisivanju javnog poziva za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.

Uvid u konkurs moguće je izvršiti klikom OVDE.

 


Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu / Истраживање о држављанима Републике Србије који живе у иностранству

Republički zavod za statistiku, u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine, sprovodi: „Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu“.

Pozivamo državljane Republike Srbije koji, sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, žive u inostranstvu da učestvuju u istraživanju.  Svrha sprovođenja ovog istraživanja jeste da dobijemo što potpuniju sliku o brojnosti i osnovnim demografskim, migratornim, obrazovnim karakteristikama naših građana u inostranstvu.

Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju, potrebno je da se registrujete i  popunite Upitnik


Републички завод за статистику, у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године, спроводи: „Истраживање о држављанима Републике Србије који живе у иностранству“.

Позивамо држављане Републике Србије који, са свим члановима свог домаћинства или као самачко домаћинство, живе у иностранству да учествују у истраживању.  Сврха спровођења овог истраживања јесте да добијемо што потпунију слику о бројности и основним демографским, миграторним, образовним карактеристикама наших грађана у иностранству.

Уколико желите да учествујете у истраживању, потребно је да се региструјете и  попуните Упитник


 


ODLUKE - KONKURS za sufinansiranje projekata namenjenih dijaspori – 2022 od 23. februara do 09. marta 2022. godine.

ODLUKE - KONKURS za sufinansiranje projekata namenjenih dijaspori – 2022
od 23. februara do 09. marta 2022. godine


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova