| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Adresa: Schallmooser Hauptstrasse 99
5020 SALCBURG, AUSTRIJA

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

Ponedeljak - petak: 8:00 – 13:00 časova

Praznici

URAĐENI PASOŠI

ODGOVORI NA NAJČEŠĆA PITANJA

FORMULARI

Telefon: + 43662 / 845-254 Lokacija/Mapa
Faks:     + 43662 / 845-25-44 Konzularna nadležnost
Е-mail: genconsulate.salzburg@mfa.rs Počasni konzuli

Veb sajt: http://www.salzburg.mfa.gov.rs

RAIFFEISENVERBAND SALZBURG

IBAN: AT20 3500 0000 0215 9366OBAVEŠTENJE O RADU SA STRANKAMA

Obaveštavamo da je boravak u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Salcburgu prilagođen važećim merama zdravstvene zaštite. Obavezno je nošenje zaštitnih maski i držanje propisanog odstojanja od jednog metra unutar čekaonice (zaštitne maske morate doneti sa sobom). U prostorijama Konzulata istovremeno može da boravi najviše šest stranaka.

U prostorije Konzulata može da uđe samo lice, koje treba da obavi konzularnu radnju. Pratnja je izuzetno moguća i dozvoljena maloletnoj deci, licima lišenim poslovne sposobnosti, kao i invalidima, koji se ne mogu kretati bez pratnje.

OBAVEZNO JE ZAKAZIVANJE TERMINA ZA PASOŠ. Zakazivanje termina za pasoše se vrši radnim danima od 8 do 13 časova na telefon 0662 / 845-254.

Lica koja nemaju zakazan termin, neće biti u mogućnosti da uđu u prostorije Konzulata, osim u izuzetnim slučajevima, koji moraju biti dokumentovani.

Mere ostaju na snazi do daljeg i biće izmenjene u zavisnosti od zdravstvenih okolnosti, odnosno važećih propisa.

Generalni konzulat Republike Srbije u Salcburgu moli sve građane da poštuju kodeks oblačenja u državnim ustanovama Republike Srbije. Ulazak u Generalni konzulat nije dozvoljen osobama u šorcu, bermudama, suknjama/haljinama iznad kolena, majicama na bretele, papučama, sandalama...

Hvala na razumevanju.

 

REŽIM PUTOVANJA DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE

REŽIM ULASKA DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU AUSTRIJU U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

 

 

 


Generalni konzulat Republike Srbije u Salcburgu ulaže maksimalne napore da odgovori na veliki broj telefonskih poziva. Napominjemo da je usled pandemije izazvane virusom COVID-19 značajno uvećan broj stranaka. Usled navedenog i ograničenog broja konzularnih radnika, molimo sve stranke za razumevanje.


 


 
 
 
Oglas za radno mesto u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Salcburgu

Generalni konzulat Republike Srbije u Salcburgu raspisuje konkurs za honorarno radno mesto za asistenta GK. Radno vreme je 3 sata dnevno. Na konkurs se mogu prijaviti kandidati na završnoj godini studija, mastera ili doktorskih studija u Austriji ili da već imaju fakultetsku diplomu. Uslov je i odlično poznavanje nemačkog jezika (C1 nivo ili školovanje na nemačkom jeziku), kao i odlično poznavanje srpskog jezika za usmenu i pisanu komunikaciju, uz poznavanje ćirilice.

Molimo da prijave sa biografijom šaljete na mail: genconsulate.salzburg@mfa.rs


Obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas centralnoj manifestaciji posvećenoj obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na Savskom trgu.

Opširnije...
Кonkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu - ODLUKA

23.07.2021.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova