| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова


Конзуларно одељење (рад са странкама):

НА СНАЗИ ЈЕ ВАНРЕДНИ РЕЖИМ РАДА!

Обавештавамо да ће Конзуларно одељење, према општој препоруци и тренутним мерама за спречавање ширења и сузбијање заразне болести COVID-19, радити само за хитне случајеве. Mолимо све странке да нас контактирају телефонски или путем е-мејла.

Понедељак - петак: 8:00 – 13:00 часова

Празници

Адреса
Schallmooser Hauptstrasse 99
5020 САЛЦБУРГ
АУСТРИЈА

Телефон:  + 43662 / 845-254 Локација/Мапа
Факс:        + 43662 / 845-25-44 Конзуларна надлежност
Е-mail: genconsulate.salzburg@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.salzburg.mfa.gov.rs Стручна пракса у Министарству спољних послова Републике Србије и дипломатско конзуларним представништвима

У ВЕЗИ СА МЕРАМА ПРЕВЕНЦИЈЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ШИРЕЊА КОРОНА ВИРУСА ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ ОГРАНИЧАВА РАД СА СТРАНКАМА САМО НА ХИТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ

Поводом претњи ширења заразе корона вирусом и предузетих хитних мера које су на снази у Р. Аустрији од 16. марта, Генерални конзулат у Салцбургу саопштава свим српским држављанима, који бораве на јурисдикционом подручју које покрива ово дипломатско конзуларно представништво, да ће се рад са странкама у наредном периоду ограничити само на хитне и неодложне случајеве (издавање пасоша или путног листа ради путовања из хитних медицинских или пословних разлога, због смртног случаја или из неког другог оправданог разлога) до побољшања епидемиолошке ситуације.

Молимо грађане којима захтеви нису неодложни и хитни, да имају разумевања и одложе свој долазак у просторије Генералног конзулата у Салцбургу, до побољшања епидемиолошке ситуације. Такође молимо и да грађани размотре препоруку Министарства спољних послова да сва путовања за Србију, која нису неопходна, одложе до даљњег.

Хвала свим грађанима на разумевању.


О мерама које је Република Србија предузела са циљем спречавања ширења заразе изазване вирусом ЦОВИД-19, можете се информисати на следећим сајтовима:
Влада Републике Србије                          Министарство здравља Републике Србије

Информације о поступку на граничним прелазима при уласку путника у Републику Србију:
https://covid19.rs/algoritam1/                      https://covid19.rs/algoritam2/


Молимо да редовно пратите сва обавештења Генералног конзулата и Владе Србије.


 
 
 
ОДЛУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ЗАТВАРАЊУ СВИХ ГРАНИЧНИХ ПРЕЛАЗА

Обавештавамо да је Влада Републике Србије донела Одлуку о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију у међународном друмском, железничком и речном саобраћају, као и за улазак преко граничних прелаза за погранични саобраћај према суседним земљама, од 20. марта 2020. године од 08.00 часова.Такође, у складу са Уредбом о ванредном стању, забрањују се сва слетања и полетања са аеродрoма у Републици Србији.

20.03.2020.


 


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПУТНИКЕ КОЈИ ДОЛАЗЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ РЕПУБЛИКЕ АУСТРИЈЕ

Обавештавамо да је Влада Републике Србије на седници одржаној 14.03.2020.г, донела Одлуку о измени Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу, тачка 4. Одлуке, а у циљу спречавања ширења ове заразне болести на територију Р. Србије, да, ради заштите од уношењa заразних болести на територију Р. Србије, страним држављанима који долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, надлежни органи привремено забране, односно ограниче улазак и кретање, и то из - провинције Хубеј (Hubei) у Народној Републици Кини, града Дегу (Daegu) и провинције Северни Гјонгсанг (North Geyongsang) у Републици Кореји, Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке.  

Ове мере се неће примењивати на:

1)посаде теретних моторних возила приликом обављања међународног превоза у друмском саобраћају. У случају међународног транзитног превоза терета у друмском саобраћају, исти се ограничава на период не дужи од 12 часова од момента уласка на територију Р. Србије;

2) посаде теретних бродова који превозе робу у једну од домаћих лука. У случају транзитне пловидбе на међународном водном путу на територији Р. Србије, исти се ограничава на период не дужи од 90 часова за бродске саставе и 60 часова за самоходне пловидбе од момента уласка на територију Р. Србије у случају узводне пловидбе, односно на период не дужи од 72 часа за бродске саставе и 54 часа за самоходне пловидбе од момента уласка на територију Р. Србије у случају низводне пловидбе;  

3)возопратно особље железничких возила која улазе у зону граничних станица утврђених међудржавним споразумима;

4)посаде и кабинско особље ваздухоплова чије је крајње одредиште Р.Србија или су у транзиту преко међународних аеродрома Р.Србије;

5) лица која су добила сагласност за улазак у Р. Србију од Радног тела Владе који чине представници Министарства здравља, Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре;

6)хуманитарне конвоје под обавезном пратњом уговореном дипломатским путем.  

Држављанима Р. Србије, који долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије утврђених у горенаведеној тачки 4. став 1 ове Одлуке, одређује се обавезна мера стављања под здравствени надзор на акутно респираторно обољење изазвано вирусом САРС-ЦоВ-2 у трајању од 28 дана (изолација у кућним условима) или друга мера здравственог надзора утврђена актом министра надлежног за послове здравља у складу са епидемиолошком ситуацијом, односно у циљу процене епидемиолошког ризика.

Напомињемо да се мере забране односе на све стране држављане (и из трећих земаља) који долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, наведених у тексту Одлуке.

Двојним држављанима се скреће посебна пажња да у Р. Србију могу да уђу само уколико презентују пасош Р. Србије, а не земље која се налази на листи земаља за које важи забрана (Немачка, Аустрија, Швајцарска).

Одлука је ступила на снагу 31.03.2020. године и остаје на снази до даљег.


 


ОДЛУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ВАЖЕЊУ ЛИЧНИХ ДОКУМЕНАТА

Обавештавамо да је Влада Републике Србије 16. марта 2020. године донела Одлуку о важењу личних докумената држављана Републике Србије за време ванредног стања.


1. Сва лична документа држављана Републике Србије (лична карта, путна исправа, возачка дозвола, саобраћајна дозвола и оружни лист) којима је истекао или истекне рок важења сматраће се важећим за време док је на снази Одлука о проглашењу ванредног стања.

2. Министарство унутрашњих послова издаваће саобраћајне дозволе искључиво за поднете захтеве код првог уписа возила у јединствени регистар и промене власника возила.

3. Регистрационе налепнице за возила уписана у јединствени регистар издаваће се искључиво на техничком прегледу возила.
20.3.2020.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова