| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
КонтактАдреса: Schallmooser Hauptstrasse 99
5020 САЛЦБУРГ, АУСТРИЈА

Радно време

Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):

Понедељак - петак: 8:00 – 13:00 часова

Празници

УРАЂЕНИ ПАСОШИ

ОДГОВОРИ НА НАЈЧЕШЋА ПИТАЊА

ФОРМУЛАРИ

Телефон:  + 43662 / 845-254 Локација/Мапа
Факс:        + 43662 / 845-25-44 Конзуларна надлежност
Е-mail: genconsulate.salzburg@mfa.rs Почасни конзули

Веб сајт: http://www.salzburg.mfa.gov.rs

RAIFFEISENVERBAND SALZBURG

IBAN: AT20 3500 0000 0215 9366ОБАВЕШТЕЊЕ О РАДУ СА СТРАНКАМА

Обавештавамо да је боравак у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Салцбургу прилагођен важећим мерама здравствене заштите. Обавезно је ношење заштитних маски и држање прописаног одстојања од једног метрa унутар чекаонице (заштитне маске морате донети са собом). У просторијама Конзулата истовремено може да борави највише шест странака.

У просторије Конзулата може да уђе само лице, које треба да обави конзуларну радњу. Пратња је изузетно могућа и дозвољена малолетној деци, лицима лишеним пословне способности, као и инвалидима, који се не могу кретати без пратње.

ОБАВЕЗНО ЈЕ ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ПАСОШЕ.   Заказивање термина за пасоше се врши се радним данима од 8 до 13 часова на телефон 0662 / 845-254.

Лица која немају заказан термин, неће бити у могућности да уђу у просторије Конзулата, осим у изузетним случајевима, који морају бити документовани.

Мере остају на снази до даљег и биће измењене у зависности од здравствених околности, односно важећих прописа.

Генерални конзулат Републике Србије у Салцбургу моли све грађане да поштују кодекс облачења у државним установама Републике Србије. Улазак у Генерални конзулат није дозвољен особама у шорцу, бермудама, сукњама/хаљинама изнад колена, мајицама на бретеле, папучама, сандалама...

Хвала на разумевању.

 

РЕЖИМ ПУТОВАЊА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У РЕПУБЛИКУ АУСТРИЈУ У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19


Генерални конзулат Републике Србије у Салцбургу улаже максималне напоре да одговори на велики број телефонских позива. Напомињемо да је услед пандемије изазване вирусом COVID-19 значајно увећан број странака. Услед наведеног и ограниченог броја конзуларних радника, молимо све странке за разумевање.


 


 
 
 
редседница Владе Брнабић на Глобалном Ковид-19 самиту у организацији Беле куће

22. септембар 2021. године

 

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествовала је данас видео-поруком на Глобалном Ковид-19 самиту у организацији Беле куће, који је отворио председник САД Џозеф Бајден.

На самиту видео-порукама учествује велики број светских лидера и званичника међународних организација, између осталих и генерални секретар УН Антонио Гутереш, председница Европске комисије Урсула фон дер Лејен, британски и канадски премијер Борис Џонсон и Џастин Трудо, немачка канцеларка Ангела Меркел и многи други.

Премијерка је у поруци истакла да је Србија била међу првим европским земљама која је набавила ковид вакцине, а да је она била први европски премијер који је примио вакцину.

Захваљујући годинама улагања у дигитализацију и развоја еУправе, успели смо да организујемо компликовани и сложени процес вакцинације веома ефикасно и то на начин да буде фокусиран на грађане, објаснила је она.

Међутим, како је додала, од самог почетка били смо свесни да ово није само ствар наших грађана и само наша борба. У борби против пандемије Ковид-19 или смо сви безбедни или нико није безбедан.

Управо зато, поред набавке вакцине за наше грађане, донирали смо вакцине и грађанима региона западног Балкана, али и другим земљама, подсетила је она и прецизирала да је Србија донирала 230.000 доза вакцина региону, вакцинисали смо стране држављане у Србији са приближно 300.000 доза и издвојили смо 570.000 доза вакцина за земље Африке и Азије.

Брнабић је напоменула да је Србија већ започела са производњом ковид вакцине од једног произвођача, а да ће до краја године започети производњу и од другог, јер на тај начин желимо да помогнемо и подржимо све људе и земље којима су вакцине потребне.

Ово је пандемија у којој или ћемо победити заједно или ћемо изгубити заједно, али морамо да се боримо заједно, поновила је премијерка.

Зато Србија подржава циљеве овог глобалног самита, нагласила је она и ислазала захвалност Сједињеним Америчким Државама и председнику Бајдену што су организовали самит и подржали заједничке напоре у борби против пандемије Ковид-19.

Вакцине су једини излаз у борби против пандемије, закључила је Брнабић.


Извор/Фото: www.srbija.gov.rs


Oglas za radno mesto u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Salcburgu

Generalni konzulat Republike Srbije u Salcburgu raspisuje konkurs za honorarno radno mesto za asistenta GK. Radno vreme je 3 sata dnevno. Na konkurs se mogu prijaviti kandidati na završnoj godini studija, mastera ili doktorskih studija u Austriji ili da već imaju fakultetsku diplomu. Uslov je i odlično poznavanje nemačkog jezika (C1 nivo ili školovanje na nemačkom jeziku), kao i odlično poznavanje srpskog jezika za usmenu i pisanu komunikaciju, uz poznavanje ćirilice.

Molimo da prijave sa biografijom šaljete na mail: genconsulate.salzburg@mfa.rs


Обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас централној манифестацији посвећеној обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе на Савском тргу.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова